Noky podávané teplé, jen pocukrované spolu s kompotem, nebo polité vanilkovým krémem.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
250 g | hrubé mouky |
30 g | másla |
30 g | cukru |
2 lžíce | mléka |
2 ks | vejce |
špetka soli | |
dvoda | |
Na zapečení: | |
10 g | másla |
trochu mléka |
Postup:
1. Máslo utřeme s polovinou cukru a se žloutky do pěny
2. Z bílků ušleháme pevní sníh a zašleháme do něj druhou polovinu cukru
3. Sníh zamícháme lehce do žloutkové pěny a pak střídavě přidáváme mléko a mouku
4. Plochou ohnivzdornou misku vymažeme máslem a přidáme do ní trochu mléka, z těsta vykrajujeme lžící, namočenou do studené vody, noky, ty klademe do mísy
5. Noky dáme asi na 10 minut zapéci do trouby vyhřáté na 190-200 °C
6. Podáváme teplé, jen pocukrované spolu s kompotem, nebo noky můžeme servírovat polité vanilkovým krémem.