REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečený dort ze zakysané smetany

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort připravený ze zakysané smetany, vanilkového cukru, dětských piškotů a mandarinkového nebo jahodového kompotu.


Ingredience:
2 malé konzervymandarinek nebo jahod
4 kelímkyzakysané smetany
2 balíčkydětských piškotů
4 sáčkyvanilkového cukru
dortová forma
šlahačka a nastrouhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Do každého kelímku zakysané smetany vmícháme po jednom sáčku vanilkového cukru
2. Do dortové formy rozložíme po celé ploše 1 balíček piškotů, rozetřeme rovnoměrně dva kelímky smetany
3. Povrch dezertu dále poklademe okapaným ovocem
4. Na ovoce vyskládáme další vrstvu piškotů 5. Nakonec formu vylijeme zbylou smetanou
6. Dort vložíme na 24 hodin do ledničky ztuhnout.

Doporučení:

Naporcované řezy dortu můžeme ještě ozdobit porcí šlehačky a posypat strouhanou čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy