Nepečený dort z vanilkové a kakaové zakysané smetany, piškotů, jahod a banánů, ozdobený oříšky.
Ingredience:
500 g | jahod |
240 g | dětských piškotů |
50 g | instantního kakaa (granka) |
4 ks | sáčků vanilkového cukru |
4 ks | banánů |
4 ks (po 200 g) | kelímků zakysané smetany |
Na ozdobení: | |
lískové nebo pistáciové oříšky | |
čerstvá meduňka |
Postup:
1. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka, jahody očistíme, nakrájíme na plátky a část si dáme stranou na závěrečné ozdobení dortu
2. Jeden kelímek zakysané smetany ochutíme kakaem, zbylou zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem
3. Na dno dortové formy naskládáme těsně jeden vedle druhého piškoty, potřeme je vrstvou vanilkové smetany a poklademe jahodami, na ně opět naneseme vanilkovou smetanu a rozložíme piškoty
4. Pak potřeme kakaovou zakysanou smetanou, na kterou rozložíme nakrájené banány a ty opět potřeme kakaovou smetanou, celý postup opakujeme, dokud nezpracujeme všechny suroviny
5. Hotový dort uložíme do chladničky nejméně na 24 hodin, potom ze ztuhlého dortu sejmeme formu, povrch ozdobíme zbylými jahodami, nasekanými oříšky a lístečky meduňky.