REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečené pudinkové řezy s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dezert z BB sušenek, dětských piškotů, vanilkového a čokoládového pudinku, šlehačky, zakysané smetany …. banánů a kompotovaných mandarinek, ozdobený kakaem, nebo nastrouhanou čokoládou či grankem, servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
250 gjemného tvarohu
500 mlsmetany ke šlehání 33 %
3 balíčkymáslových BeBe sušenek
4 sáčkypudinky (2 ks čokoládové + 2 ks vanilkové)
1 sáčekdětských kulatých piškotů
1 kelímekzakysané smetany
1 malá konzervamandarinkového kompotu
6-8 ksbanánů
8 lžickrystalového cukru
2 lžícemoučkového cukru
2 l polotučného mléka
kakao, granko nebo nastrouhaná čokoláda na ozdobení
Ostatní:
vysoký plech na pečení, (papír na pečení)

Postup:

1. Nejprve si připravíme oba pudinky; na čokoládový nalijeme 1 l mléka do hrnce, přidáme 4 lžíce krystalového cukru, přivedeme k varu, než začne mléko vařit, v druhém hrnci rozmícháme oba čokoládové pudinky (oba sáčky) v dalším 1 l mléka, za stálého míchání pak nalijeme do vařícího mléka a mícháme, až pudink zhoustne na požadovanou hustotu
2. Vanilkový pudink připravíme stejně, jako pudink čokoládový, necháme ho prochladnout, přikryjeme ho buď potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, nebo jej často promícháváme, do vychladlého pudinku vmícháváme tvaroh
3. Na plech vyložený papírem na pečení (nemusí být, ale dezert se pak bude lépe vytahovat z plechu) vyskládáme těsně vedle sebe jednu máslovou sušenku vedle druhé
4. Druhou vrstvu vyskládáme na kolečka pokrájené banány, obě vrstvy pak zalijeme mírně prochladlým čokoládovým pudinkem
5. Na čokoládový pudink znovu poklademe vrstvu sušenek, pokapeme je šťávou z mandarinkového kompotu a na vlhké keksy poklademe scezené mandarinky
6. Vanilkový pudink ochucený tvarohem rozetřeme, vyrobíme tak další vrstvu dezertu
7. Šlehačku vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru, do tuhé šlehačky pak zapracujeme zakysanou smetanu
8. Připravíme další vrstvu, tentokrát z dětských piškotů, vyskládané piškoty pokapeme je zbylou šťávou z mandarinek, rozetřeme ztuhlou šlehačku promíchanou s kysanou smetanou a cukrem
9. Povrch dezertu ještě hojně posypeme kakaem, grankem nebo nastrouhanou čokoládou a dáme do lednice nejméně na 7 hodin, ale nejlépe přes celou noc ztuhnout a vychladit
10. Hotový dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme ho podávat.

Poznámka:

Autorka fotografie: Jarka Hořejšová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy