REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečené pudinkové řezy s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dezert z BB sušenek, dětských piškotů, vanilkového a čokoládového pudinku, šlehačky, zakysané smetany …. banánů a kompotovaných mandarinek, ozdobený kakaem, nebo nastrouhanou čokoládou či grankem, servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
250 gjemného tvarohu
500 mlsmetany ke šlehání 33 %
3 balíčkymáslových BeBe sušenek
4 sáčkypudinky (2 ks čokoládové + 2 ks vanilkové)
1 sáčekdětských kulatých piškotů
1 kelímekzakysané smetany
1 malá konzervamandarinkového kompotu
6-8 ksbanánů
8 lžickrystalového cukru
2 lžícemoučkového cukru
2 l polotučného mléka
kakao, granko nebo nastrouhaná čokoláda na ozdobení
Ostatní:
vysoký plech na pečení, (papír na pečení)

Postup:

1. Nejprve si připravíme oba pudinky; na čokoládový nalijeme 1 l mléka do hrnce, přidáme 4 lžíce krystalového cukru, přivedeme k varu, než začne mléko vařit, v druhém hrnci rozmícháme oba čokoládové pudinky (oba sáčky) v dalším 1 l mléka, za stálého míchání pak nalijeme do vařícího mléka a mícháme, až pudink zhoustne na požadovanou hustotu
2. Vanilkový pudink připravíme stejně, jako pudink čokoládový, necháme ho prochladnout, přikryjeme ho buď potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, nebo jej často promícháváme, do vychladlého pudinku vmícháváme tvaroh
3. Na plech vyložený papírem na pečení (nemusí být, ale dezert se pak bude lépe vytahovat z plechu) vyskládáme těsně vedle sebe jednu máslovou sušenku vedle druhé
4. Druhou vrstvu vyskládáme na kolečka pokrájené banány, obě vrstvy pak zalijeme mírně prochladlým čokoládovým pudinkem
5. Na čokoládový pudink znovu poklademe vrstvu sušenek, pokapeme je šťávou z mandarinkového kompotu a na vlhké keksy poklademe scezené mandarinky
6. Vanilkový pudink ochucený tvarohem rozetřeme, vyrobíme tak další vrstvu dezertu
7. Šlehačku vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru, do tuhé šlehačky pak zapracujeme zakysanou smetanu
8. Připravíme další vrstvu, tentokrát z dětských piškotů, vyskládané piškoty pokapeme je zbylou šťávou z mandarinek, rozetřeme ztuhlou šlehačku promíchanou s kysanou smetanou a cukrem
9. Povrch dezertu ještě hojně posypeme kakaem, grankem nebo nastrouhanou čokoládou a dáme do lednice nejméně na 7 hodin, ale nejlépe přes celou noc ztuhnout a vychladit
10. Hotový dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme ho podávat.

Poznámka:

Autorka fotografie: Jarka Hořejšová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy