REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečené pudinkové řezy s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dezert z BB sušenek, dětských piškotů, vanilkového a čokoládového pudinku, šlehačky, zakysané smetany …. banánů a kompotovaných mandarinek, ozdobený kakaem, nebo nastrouhanou čokoládou či grankem, servírovaný nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
250 gjemného tvarohu
500 mlsmetany ke šlehání 33 %
3 balíčkymáslových BeBe sušenek
4 sáčkypudinky (2 ks čokoládové + 2 ks vanilkové)
1 sáčekdětských kulatých piškotů
1 kelímekzakysané smetany
1 malá konzervamandarinkového kompotu
6-8 ksbanánů
8 lžickrystalového cukru
2 lžícemoučkového cukru
2 l polotučného mléka
kakao, granko nebo nastrouhaná čokoláda na ozdobení
Ostatní:
vysoký plech na pečení, (papír na pečení)

Postup:

1. Nejprve si připravíme oba pudinky; na čokoládový nalijeme 1 l mléka do hrnce, přidáme 4 lžíce krystalového cukru, přivedeme k varu, než začne mléko vařit, v druhém hrnci rozmícháme oba čokoládové pudinky (oba sáčky) v dalším 1 l mléka, za stálého míchání pak nalijeme do vařícího mléka a mícháme, až pudink zhoustne na požadovanou hustotu
2. Vanilkový pudink připravíme stejně, jako pudink čokoládový, necháme ho prochladnout, přikryjeme ho buď potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, nebo jej často promícháváme, do vychladlého pudinku vmícháváme tvaroh
3. Na plech vyložený papírem na pečení (nemusí být, ale dezert se pak bude lépe vytahovat z plechu) vyskládáme těsně vedle sebe jednu máslovou sušenku vedle druhé
4. Druhou vrstvu vyskládáme na kolečka pokrájené banány, obě vrstvy pak zalijeme mírně prochladlým čokoládovým pudinkem
5. Na čokoládový pudink znovu poklademe vrstvu sušenek, pokapeme je šťávou z mandarinkového kompotu a na vlhké keksy poklademe scezené mandarinky
6. Vanilkový pudink ochucený tvarohem rozetřeme, vyrobíme tak další vrstvu dezertu
7. Šlehačku vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru, do tuhé šlehačky pak zapracujeme zakysanou smetanu
8. Připravíme další vrstvu, tentokrát z dětských piškotů, vyskládané piškoty pokapeme je zbylou šťávou z mandarinek, rozetřeme ztuhlou šlehačku promíchanou s kysanou smetanou a cukrem
9. Povrch dezertu ještě hojně posypeme kakaem, grankem nebo nastrouhanou čokoládou a dáme do lednice nejméně na 7 hodin, ale nejlépe přes celou noc ztuhnout a vychladit
10. Hotový dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme ho podávat.

Poznámka:

Autorka fotografie: Jarka Hořejšová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Exkluzivní perníčkový průzkum: Vánoce bez perníčků si neumíme představit

Pečení cukroví patří k nejstarším českým tradicím, které na rozdíl od jiných zvyků neztrácí na oblíbenosti. I přes nepříznivou situaci spojenou s koronavirovou pandemií plánuje více než 62 procent Čechů utratit v letošním roce za vánoční cukroví stejný finanční obnos jako vloni. Mezi jedno z nejtradičnějších patří zajisté perníčky. Svátky bez nich si neumí představit 66 procent lidí. Potvrzuje to průzkum společnosti Albert*, který si nechala vypracovat v předvánočním čase napříč českými domácnostmi.

číst dále ...

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Medu je letos méně, je ale kvalitní, říkají včelaři

Českého medu je letos méně, letošní výroba se možná přiblíží hodnotám z roku 1997, kdy se medu v novodobé historii Česka vyprodukovalo nejméně, konkrétně 4 532 tun. Na vině je letošní špatné počasí, které způsobilo úhyn značné části včelí populace, vysvětluje Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu a dodává, že i přes jeho nižší množství je jeho kvalita stále na vysoké úrovni.

číst dále ...

Jaké cukroví by upekla maková panenka?

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Zkusili jste už někdy přidat do cukroví mák? Dříve mu byla dokonce přisuzována ochranitelská moc a byl považován za symbol bohatství a prosperity. Jeho typická chuť dodá i tradičnímu cukroví zajímavý šmrnc.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy