REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečené jablečné dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíčky z dětských piškotů a jablečného pudinku, podávané se zakysanou smetanou a skořicí.


Ingredience:
1 kgjablek
2 ksvanilkových pudinků
1 ksbalíčku dětských piškotů
8 lžiccukru krupice
2 lžičkycitronové šťávy
voda
K podávání:
zakysaná smetana
mletá skořice

Postup:

1. Oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky dáme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme krupicový cukr, citronovou šťávu a přivedeme k varu, povaříme 10 minut, potom jablka podrtíme šťouchadlem na brambory
2. Vanilkový pudink rozmícháme ve 400 ml studené vody, přilijeme k jablkům, znovu přivedeme k varu a za stálého míchání krátce povaříme
3. Na dno dvou vymazaných středně velkých misek rozložíme piškoty, přelijeme částí jablečného pudinku, zakryjeme piškoty a nakonec znovu jablečným pudinkem
4. Dáme na 5 hodin do lednice a podáváme se zakysanou smetanou a skořicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy