Dortíčky z dětských piškotů a jablečného pudinku, podávané se zakysanou smetanou a skořicí.
Ingredience:
1 kg | jablek |
2 ks | vanilkových pudinků |
1 ks | balíčku dětských piškotů |
8 lžic | cukru krupice |
2 lžičky | citronové šťávy |
voda | |
K podávání: | |
zakysaná smetana | |
mletá skořice |
Postup:
1. Oloupaná jablka zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky dáme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme krupicový cukr, citronovou šťávu a přivedeme k varu, povaříme 10 minut, potom jablka podrtíme šťouchadlem na brambory
2. Vanilkový pudink rozmícháme ve 400 ml studené vody, přilijeme k jablkům, znovu přivedeme k varu a za stálého míchání krátce povaříme
3. Na dno dvou vymazaných středně velkých misek rozložíme piškoty, přelijeme částí jablečného pudinku, zakryjeme piškoty a nakonec znovu jablečným pudinkem
4. Dáme na 5 hodin do lednice a podáváme se zakysanou smetanou a skořicí.