Dalamánky ve tvaru malých vek plněné vejcem a plátky uzeného masa.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
500 g | libového uzeného masa |
50 g | kvasnic |
2,5 dl | vlažné vody |
1 lžička | soli |
1 lžička | tlučeného kmínu |
10 ks | vajec vařených natvrdo |
2 ks | kostky cukru |
Postup:
1. Z vody, trochy mouky, cukru a droždí připravíme kvásek, zaděláme jím zbývající mouku na husté chlebové těsto, přidáme tlučený kmín a necháme vykynout
2. Těsto rozdělíme na 10 dílů a do každého zabalíme natvrdo vařené vejce a plátek uzeného masa
3. Dalamánky ve tvaru malých vek necháme ještě chvíli kynout
4. Do červena je upečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C, těsně před dopečením potřeme každý olejem.