REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nedašovské dalamánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dalamánky ve tvaru malých vek plněné vejcem a plátky uzeného masa.


Ingredience:
500 ghladké mouky
500 glibového uzeného masa
50 gkvasnic
2,5 dlvlažné vody
1 lžičkasoli
1 lžičkatlučeného kmínu
10 ksvajec vařených natvrdo
2 kskostky cukru

Postup:

1. Z vody, trochy mouky, cukru a droždí připravíme kvásek, zaděláme jím zbývající mouku na husté chlebové těsto, přidáme tlučený kmín a necháme vykynout
2. Těsto rozdělíme na 10 dílů a do každého zabalíme natvrdo vařené vejce a plátek uzeného masa
3. Dalamánky ve tvaru malých vek necháme ještě chvíli kynout
4. Do červena je upečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C, těsně před dopečením potřeme každý olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy