REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Námořnická paella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Národní španělské jídlo. Rýže podušená s krevetami, mořskými plody, zeleninou a kořením.


Ingredience:
160 grýže
150 gmořských plodů
60 gmražené baby karotky
50 gmražených fazolových lusků
6 kstygřích krevet
1 ksčervené papriky
1 kssvazku mladé cibulky
1/2 ksmalé cukety
1 lžičkakari
1 lžíceolivového oleje
100 mlbílého vína
špetka kurkumy
čerstvé bylinky
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, cuketu rozkrájíme na větší kousky, baby karotky přepůlíme a krevety očistíme, společně s mořskými plody propláchneme a necháme okapat
2. Ve vyšší široké pánvi rozpálíme olej, vsypeme připravenou papriku, cuketu, karotku, plody moře, krevety a fazolové lusky, vše krátce orestujeme, ochutíme kari kořením, kurkumou a solí
3. Nakonec přidáme dobře propláchnutou rýži, orestujeme, zalijeme vínem, asi 350 ml vody a dusíme na mírném ohni doměkka
4. Hotovou paellu podáváme buď přímo na pánvi nebo ji přendáme na talíře, ozdobíme čerstvými bylinkami a nasekanou mladou cibulkou.

Doporučení:

Pánev lze doplnit i o opečené porce rybího masa, v tomto případě filety ryby zprudka opečeme zvlášť na pánvičce, dochutíme a pak ozdobně poskládáme na pánev nebo servírovací talíř.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy