REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládání rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nálev na sterilaci zeleniny.


Ingredience:
Nálev:
1 lvody
250 ml8 % octa
90 gcukru
30 gsoli
Koření:
2 kscelého pepře
1 ksnového koření
1 ksbobkového listu

Postup:

1. Očištěná rajčata nakrájíme na měsíčky 2. Sklenice naplníme rajčaty a zalijeme nachystaným lákem 3. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
4. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu (30 min – 85 °C)
5. Po uplynutí předepsané doby sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
6. Necháme vychladnout
7. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta…. Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy