REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládané zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nálev na sterilaci zeleniny.


Ingredience:
Nálev:
2 lvody
500 ml8 % octa
150 gcukru
70 gsoli
25 kstablet sladidla Deko
Koření:
2 kscelého pepře
1 ksnového koření

Postup:

1. Očištěné zelí nakrájíme na drobné nudličky
2. Sklenice naplníme zelím a zalijeme nachystaným lákem
3. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
4. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu (85 °C)
5. Po uplynutí předepsané doby (30 minut) sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
6. Necháme vychladnout
7. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Příprava nálevu:
Vodu se solí, kořením a cukrem uvedeme téměř do varu, krátce ponecháme teplotu 85 °C, pak přilijeme ocet a přidáme tablety, vše dobře rozmícháme a mírně vychladlé aplikujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta…. Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy