REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaná dýně (nastrouhaná)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nálev na sterilaci zeleniny.


Ingredience:
Nálev:
2 lvody
500 ml8 % octa
150 gcukru
70 gsoli
25 kstablet sladidla Deko
Koření:
2 kskuliček černého pepře
1 ksnového koření
1 ksbobkového listu
dle chuti feferonky

Postup:

1. Očištěnou dýni nastrouháme 2. Naplníme sklenice a zalijeme nachystaným lákem
3. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
4. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu (85 °C)
5. Po uplynutí předepsané doby (20 minut) sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
6. Necháme vychladnout
7. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta…. Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy