REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaná cibule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilujeme zeleninu, tentokrát cibuli.


Ingredience:
Nálev:
1 lvody
200 ml8 % octa
100 gcukru
30 gsoli
10 kstablet sladidla Deko
Koření:
2 kskuliček celého pepře
1 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu

Postup:

1. Očištěnou cibuli nakrájíme na menší kousky, menší necháme v celku
2. Sklenice naplníme cibulí a zalijeme nachystaným lákem
3. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic)
4. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu
5. Po uplynutí předepsané doby sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
6. Necháme vychladnout
7. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Doporučení:

Nálev lze připravit i z průmyslových směsí jako např. Nova, Pikanta…. Pro diabetiky existují speciální směsi označené symbolem Dia.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy