REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaná červená cibule

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařená cibule s kouskem feferonky v sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
Na 4 malé sklenice:
1 kgčervené cibule
150 gkrystalového cukru
500 mlbílého octa
1 lžičkasoli
15 kskuliček nového koření
10 kshřebíčků
3 ksbobkových listů
2 kschilli papričky
voda podle potřeby

Postup:

1. Do širšího hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, sůl, koření a přivedeme k varu
2. Červené cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka
3. Kolečka cibule vložíme do hrnce s nálevem, půl minuty povaříme a necháme zchladnout
4. Vymyté a vypařené suché sklenice naplníme cibulí i s nálevem, do každé sklenice přidáme půlku chilli papričky, případně dolijeme převařenou vodou, dobře uzavřeme a zavařujeme po dobu 10 minut při 85 °C.

Doporučení:

Sklenice můžeme jen uzavřít a dát do chladničky, jsou použitelné po 3 dnech a v chladu vydrží až 2 měsíce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy