Králičí stehna plněná ochuceným máslem a obalená pancettou, pečená doměkka, servírovaná přelitá hořčičnou omáčkou.
Ingredience:
10 ks | plátků pancetty |
2 ks | králičích stehen |
1 ks | malého stroužku česneku |
50 g | másla |
1 hrst | nasekané hladkolisté petrželky |
1 hrst | nasekaného estragonu |
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu | |
Na hořčičnou omáčku: | |
3 lžíce | husté zakysané smetany |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | hrubozrnné hořčice |
citronová šťáva | |
sůl |
Postup:
1. Změklé máslo promícháme s nadrobno nasekanými bylinkami, oloupaným utřeným stroužkem česneku a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, rozdělíme na poloviny a ve tvaru válečku zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do ledničky
2. Očištěná králičí stehna částečně vykostíme – malým nožem kolem dokola odřízneme maso co nejtěsněji u stehenní kosti a kost vytrhneme ven (kost ve spodní části nohy by přitom měla zůstat na místě)
3. Do vzniklých otvorů vložíme válečky másla, každé stehno omotáme 5 plátky pancetty, dáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 30 – 40 minut, pak je vyndáme z trouby a po 5 minutách nakrájíme na plátky
4. Zakysanou smetanu smícháme s dijonskou i hrubozrnnou hořčicí, zahřejeme a necháme zhoustnout, pak ochutíme citronovou šťávou a podle chuti osolíme
5. Plátky masa přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.