REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Myslivecké maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší kousky hovězí kližky protažené slaninou, podušené na cibulovém základě. Recept z Jihlavska.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
200 gcibule
100 gtuku
80 gslaniny
hladká mouka
ocet nebo citrónová šťáva
sůl
trochu horké vody

Postup:

1. Hovězí kližku nakrájíme na větší kousky a každý protáhneme asi třemi nudličkami slaniny
2. Na rozpáleném omastku se zpěněnou cibulí vložíme připravené osolené maso a dusíme ho, mírně podlité, doměkka
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dochutíme octem nebo citrónovou šťávou, necháme chvíli povařit, pak maso vrátíme zpět do šťávy a necháme prohřát
4. Jednotlivé porce masa podáváme přelité zahuštěnou šťávou.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme houskový knedlík, rýži nebo makarony.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy