REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mušlová polévka (Kai džiru)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na chutnou polévku z konzervovaných mušlí, sójové omáčky, rýžového nebo bílého vína a silného vývaru.


Ingredience:
3,5 hrnkusilného vývaru Daši-kombu
1 malá konzervamušlí
1 lžícesójové omáčky
3/4 lžičkyrýžového nebo bílého vína
sůl
kolečka citrónu na ozdobu

Postup:

1. Do předem uvařeného, vroucího vývaru přidáme mušle a necháme je chvilku povařit
2. Přidáme sůl, sójovou omáčku a víno, zamícháme a sundáme ze zdroje tepla
3. Jednotlivé porce podáváme horké, zdobené kolečky citrónu.

Doporučení:

Recept na vývar Daši-kombu: Silný vývar (daši-kombu).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy