REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mušličky s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené mandlové těsto ve tvaru mušliček, máčené v čokoládové polevě.


Ingredience:
140 ghrubé mouky
140 gmandlí
100 gmoučkového cukru
70 gmásla
5 ksvajec
kůra z 1/2 citronu
čokoládová poleva

Postup:

1. Změklé máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny, za stálého míchání přidáme rozklepnutá vejce a těsto 30 minut třeme
2. Pak přidáme oloupané, na jemno mleté mandle, strouhanou citronovou kůru, prosátou hrubou mouku, rychle promícháme rukama a vložíme do zdobicího cukrářského sáčku
3. Těsto stříkáme do tvaru mušliček na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 8 – 10 minut
4. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni a namočíme v ní vychladlou spodní část cukroví.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy