Pečené mandlové těsto ve tvaru mušliček, máčené v čokoládové polevě.
Ingredience:
140 g | hrubé mouky |
140 g | mandlí |
100 g | moučkového cukru |
70 g | másla |
5 ks | vajec |
kůra z 1/2 citronu | |
čokoládová poleva |
Postup:
1. Změklé máslo s moučkovým cukrem utřeme do pěny, za stálého míchání přidáme rozklepnutá vejce a těsto 30 minut třeme
2. Pak přidáme oloupané, na jemno mleté mandle, strouhanou citronovou kůru, prosátou hrubou mouku, rychle promícháme rukama a vložíme do zdobicího cukrářského sáčku
3. Těsto stříkáme do tvaru mušliček na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 8 – 10 minut
4. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni a namočíme v ní vychladlou spodní část cukroví.
Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.