REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mulligatawny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na hnědou polévku z Indie


Ingredience:
500 gskopového masa (hovězí, slepice)
50 gmletého kokosu
50 gmásla
4 lžícerýže
2 lžícekečupu
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkamletého kmínu
3 lžičkykari koření
1/2 lžičkymletého hřebíčku
1/4 lžičkymleté skořice
2 kscibule
1/4 lmléka
citrón
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na kousky, vložíme do osolené vody a vaříme
2. V menší nádobě uvedeme do varu mléko, šálek vody, umletý kokos a vaříme tak dlouho, až se obsah na polovinu vyvaří, tak připravíme kokosové mléko
3. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, přidáme všechno koření, kečup, rýži, chvíli podusíme a pak vložíme do polévky k masu a vaříme tak dlouho, až je maso měkké
4. Polévku dolijeme kokosovým mlékem, přidáme tenké plátky citrónu a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy