Recept na hnědou polévku z Indie
Ingredience:
500 g | skopového masa (hovězí, slepice) |
50 g | mletého kokosu |
50 g | másla |
4 lžíce | rýže |
2 lžíce | kečupu |
1 lžička | mletého pepře |
1 lžička | mletého kmínu |
3 lžičky | kari koření |
1/2 lžičky | mletého hřebíčku |
1/4 lžičky | mleté skořice |
2 ks | cibule |
1/4 l | mléka |
citrón | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kousky, vložíme do osolené vody a vaříme
2. V menší nádobě uvedeme do varu mléko, šálek vody, umletý kokos a vaříme tak dlouho, až se obsah na polovinu vyvaří, tak připravíme kokosové mléko
3. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, přidáme všechno koření, kečup, rýži, chvíli podusíme a pak vložíme do polévky k masu a vaříme tak dlouho, až je maso měkké
4. Polévku dolijeme kokosovým mlékem, přidáme tenké plátky citrónu a podáváme.