REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový salát s rajčaty a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jemno nastrouhaná mrkev, na plátky jablka, na dílky rajčata s dochuceným jogurtem.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
400 gmrkve
150 gbílého jogurtu
20 gcukru
2 lžícecitrónové šťávy
2 ksjable
3 ksrajčat
sůl

Postup:

1. Mrkev dobře očistíme kartáčkem, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky
2. Jablka oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky
3. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší dílky
4. Nastrouhanou mrkev, na plátky nakrájená jablka a na dílky rajčata vložíme do mísy
5. Vše přelijeme zálivkou připravenou z rozšlehaného bílého jogurtu, soli, citrónové šťávy a cukru
6. Salát zlehka promícháme
7. Před podáváním necháme salát v chladu rozležet.

Doporučení:

– Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom mohli dobře a snadno salát promíchat.

Poznámka:

– Kyselé prostředí (citr. šťáva, ocet, jogurt) váže vitaminy rozpustné ve vodě a proto se jich v zelenině uchová více.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy