REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový dortík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný pečený dortový korpus potřený krémem z mascarpone vyšlehaného se smetanou se ztužovačem, ozdobený vlašskými ořechy a marcipánovými mrkvemi.


Ingredience:
Korpus:
500 gna jemno nastrouhané mrkve
300 gkrupicového cukru
300 ghladké mouky
200 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
50 gvlašských ořechů
1 hrstrozinek nebo brusinek
1 pytlíkkypřícího prášku
5 ksvajec
špetka muškátového oříšku
špetka skořice
Na krém:
200 gmascarpone
100 gsmetany
100 gkrupicového cukru
1 sáčekztužovače smetany
Ostatní:
dortová forma
půlky vlašských ořechů na ozdobu
z marcipánu vymodelované mrkve

Postup:
  1. Vejce společně s rostlinným tukem Hera máslová příchuť a cukrem utřeme do bílé hladké pěny
  2. Poté ručně vmícháme mrkev společně s kořením a ořechy, nakonec vmícháme mouku spojenou s kypřícím práškem
  3. Hotovou hmotou naplníme dortovou formu a pečeme na 170° C asi 40 minut
  4. Mascarpone utřeme s cukrem a nadlehčíme vyšlehanou smetanou se ztužovačem a necháme vychladit přes noc
  5. Hotový dort potřeme krémem, ozdobíme vlašskými ořechy a dozdobíme mrkvičkami z marcipánové hmoty.
Doporučení:

Ořechy lze nahradit mandlemi.

Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy