REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Štavnatý chlebíček z nastrouhané mrkve, vlašských ořechů, strouhaného zázvoru. S vůní citronové a pomerančové kůry.


Ingredience:
150 gjemně nastrouhané mrkve
150 gtřtinového cukru
150 ghladké mouky
100 gcelozrnné špaldové mouky
80 mloleje
1 hrstnasekaných ořechů
2 lžícekysané smetany
1 lžičkapomerančové kůry
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkacitronové kůry
3 ksvajec
1 ksprášku do pečiva

Postup:

1. Celá vejce šleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny
2. Pomalu zašleháme olej a kysanou smetanu
3. Stěrkou zamícháme nastrouhanou mrkev
4. V misce smícháme všechny suché přísady a postupně jemně vmícháme do vaječné pěny
5. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem nebo vystříkáme olejem a přesuneme do ní těsto
6. Uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 min
7. Propečení vyzkoušíme špejlí – upečené máme tehdy, když na špejli nezůstanou vlhké drobečky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy