REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvové šátečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželé těsto vypracované z nastrouhané mrkve, polohrubé mouky, tuku, vejce a prášku do pečiva, vytvarované šátečky naplněné povidly a upečené v troubě.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
200 gmrkve
100 gtuku na pečení (Hera)
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1 ksvejce
špetka soli
povidla
cukr moučka na posypání, papír na pečení

Postup:

1. Mrkev jemně nastrouháme a spolu s moukou, vejcem, tukem a práškem do pečiva vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici 2 hodinky uležet (klidně déle)
2. Těsto rozválíme na plát o výšce cca 3 mm, rozkrájíme na pravidelné čtverce
3. Na úhlopříčku poklademe povidla, okraje spojíme a přimáčkneme vidličkou po celém obvodu
4. Uložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě na 180-200 °C dorůžova
5. Upečené šátečky pocukrujeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy