REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z hladké mouky, krupicového cukru, nastrouhané mrkve a dalších ingrediencí připravené těsto, rozprostřené na plechu vyloženém papírem na pečení, upečené a pak ještě potřené krémem ze zakysané smetany, povoleného másla a cukru.


Ingredience:
250 ghladké mouky
250 gkrupicového cukru
150 gjemně strouhané mrkve (tak 2 středně velké kusy)
100 gjemně mletých ořechů
250 mloleje
1 lžičkaperníkového koření
1 sáčekprášek do pečiva
3 ksvejce
malá lžička soli
papír na pečení
Na krém:
1 kelímekzakysané smetany 30 %
2 lžícepovoleného másla
100 gcukru

Postup:

1. Cukr s vejci vyšleháme do pěny, pak postupně a na střídačku přidáme ostatní suroviny
2. Středně velký plech se zvýšeným okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto na něj urovnáme
3. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20-30 minut (respektujeme vlastní troubu), pokud si nejsme jistí, provedeme zkoušku špejlí
4. Hotový moučník po zchladnutí můžeme jen pocukrovat nebo potřít krémem či polevou, záleží na chuti každého.

Doporučení:

Já na povrch udělala krém tak, že jsem vymíchala povolené máslo (100 g) s dvěma lžícemi cukru a přidala kelímek 30 % zakysané smetany a dále šlehala do hladkého krému. Ale výborná by byla i pomerančová poleva.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy