REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvové řezy s citronovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus z mouky, mrkve a dalších ingrediencí, potřený citronovou polevou, nakrájený na řezy.


Ingredience:
600 gmrkve
250 gpolohrubé mouky
200 gmandlí
250 mloleje
5 lžicmedu
6 ksvajec
1 kspomeranče
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
máslo na vymazání plechu
strouhanka na vysypání plechu
sůl
Na polevu:
300 gmoučkového cukru
100 gmásla
5 lžic (asi)citronové šťávy

Postup:

1. Vejce vyšleháme do pěny a postupně po kapkách zašleháme olej, pak vmícháme prosátou polohrubou mouku smíchanou se solí i kypřicím práškem do pečiva
2. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno, z dobře omytého pomeranče nastrouháme na jemno kůru a vymačkáme 3 lžíce pomerančové šťávy
3. Nastrouhanou mrkev, pomerančovou kůru i šťávu smícháme s medem a s nadrobno nasekanými mandlemi, přidáme do těsta a vše promícháme
4. Těsto rovnoměrně naneseme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut (špejlí poznáme je-li těsto upečené, nesmí se lepit na špejli)
5. Na polevu k moučkovému cukru přimícháme tolik citronové šťávy, aby vznikla hustá poleva, potom smícháme s rozehřátým máslem a pomocí stěrky rozetřeme na vychladlý koláč, necháme ztuhnout a nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy