REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvové muffiny s dýněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Využití dýní v kuchyni se meze nekladou, zkuste třeba spojení dýně a mrkve v nadýchaném muffinu a vytvořte na vašem stole tu pravou podzimní atmosféru.


Ingredience:
2 šálkynajemno nastrouhané mrkve
1 a 3/4 šálkuhladké mouky
1/2 šálkuhnědého cukru
3/4 hrnkubílého jogurtu
60 grozpuštěného másla
2 lžičkyprášku do pečiva
3/4 lžičkysody bikarbóny
1/2 žičkysoli
1 ksvejce
Na krém:
300 gkrémového sýru (např. Philadelphia)
100 gmoučkového cukru
marcipán a gelové potravinářské barvy
Ostatní:
košíčky na mufiny

Postup:
  1. Suché ingredience smíchejte pomocí plochého šlehače v míse kuchyňského robotu (KitchenAid), poté postupně přidejte rozpuštěné máslo, jogurt a vejce
  2. Vše vypracujte v těsto, kterým následně plňte košíčky na pečení muffinů, košíčky plňte jen do 2/3
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180°C, cca 30 minut, dokud košíčky nezezlátnou
  4. Po upečení nechejte zcela vychladnout na mřížce
  5. Mezitím si připravte krém a suroviny na výrobu „dýní“ na ozdobu; v nerezové míse kuchyňského robotu (KitchenAid) si pomocí balónové metly vyšlehejte sýr s cukrem, krém nesmí být tekutý, pokud je, přisypejte ještě trochu cukru, dejte alespoň na 20 minut do lednice
  6. Vychladlé muffiny ozdobte krémem pomocí cukrářského sáčku
  7. Marcipán si obarvěte gelovými barvičkami a vytvarujte do tvaru malých dýní, kterými následně ozdobte vršek muffinů.
Poznámka:

Recept pro blog.kitchenaid.cz připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy