REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvová celozrnná bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trochu zdravější forma bábovky připravené z celozrnné mouky, nastrouhané mrkve a dalších surovin. Chutná úžasně! Vyzkoušeno.


Ingredience:
300 gnajemno nastrouhané mrkve
300 gcelozrnné špaldové hladké mouky
300 gbílého hustého jogurtu
220 gjavorového sirupu (lze nahradit medem nebo melasou)
100 gořechů (vlašských, lískových nebo směs)
1 hrstrozinek
4 lžíceolivového oleje
2 lžícechia semínek
1 lžičkajedlé sody
1 lžičkastrouhaného muškátové oříšku
2 lžičkykypřícího prášku do pečiva
2 lžičkysušeného mletého zázvoru
2 lžičkystrouhané citronové kůry
1/2 lžičkymletého badyánu
2 ksvejce
špetka soli
forma na bábovku
tuk na vymazání formy, mouka na vysypání

Postup:
  1. Mouku a kypřidla prosijeme do mísy a přidáme všechny sypké ingredience
  2. V druhé míse prošleháme všechny „mokré“ suroviny
  3. Pak obě hmoty promícháme a nalejeme do vymazané a vysypané bábovkové formy
  4. Pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 170 °C cca 1 hodinu.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy