REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mřížkový tvarohový koláč s borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč upečený v troubě z těsta z polohrubé mouky, vaječných žloutků, cukru, mléka a prášku do pečiva, dále tvarohové náplně, borůvkového džemu nebo povidel. Povrch koláče je zdobený mřížkou ze základního těsta.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
200 gHery
5 lžicmléka
2 ksvaječné žloutky
1 sáčekprášek do pečiva
Na náplň:
750 gměkkého tvarohu
150 gcukru krupice
cca 250 mlmléka
1 sáčekvanilkový pudink
1 sáčekvanilkový cukr
4 ksvaječné bílky
2 ksvaječné žloutky
Ostatní:
papír na pečení
borůvkový džem nebo borůvková povidla

Postup:
  1. Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, žloutky rozšleháme v mléce, zapracujeme do sypkých surovin spolu s Herou, vypracujeme těsto, které necháme v lednici v sáčku odpočinout.
  2. Připravíme náplň; Z vaječných bílků vyšleháme pevný sníh spolu se špetkou soli. Nejlépe pomocí elektrického šlehače spolu smícháme tvaroh s cukrem, vaječnými žloutky, mlékem a pudinkovým práškem. Do hladké hmoty pak opatrně zapracujeme pevný sníh.
  3. Těsto vytáhneme z lednice, oddělíme z něj třetinu, větší část rozválíme a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
  4. Na těsto na plechu rovnoměrně rozetřeme borůvkovým džeme, na ni připravenou náplň.
  5. Zbylé těsto rozválíme a rádýlkem nakrájíme na proužky, z těch vytvoříme na tvarohové náplni mřížku. Povrch koláče ještě dozdobíme kopečky borůvkového džemu.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C tak 20-25 minut.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy