Těsto potřené náplní z povařených hrušek, cukru a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
200 g | tuku |
100 g | moučkového cukru |
1 lžička | citronové kůry |
1 ks | vejce |
Na náplň: | |
1 lžíce | vanilkového pudinku |
1 lžíce | cukru |
7 ks | hrušek |
4 ks | hřebíčků |
1 ks | celé skořice |
voda | |
Ostatní: | |
hladká mouka na vál | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Z prosáté mouky, na menší kousky nakrájeného tuku, moučkového cukru, vejce a na jemno nastrouhané citronové kůry rychle zpracujeme těsto
2. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce s trochou vody a povaříme s cukrem, celou skořicí a hřebíčky
3. Po uvaření odstraníme koření a směs zahustíme vanilkovým pudinkem rozmíchaným s trochou vody, krátce povaříme a necháme vychladnout
4. Těsto rozdělíme na 2 díly, které vyválíme na pomoučeném vále, jeden přendáme na plech, rozetřeme na něho připravenou náplň, z druhého vykrájíme pruhy na mřížky a poklademe je na náplň
5. Pečeme 45 minut při 170 °C, necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.