REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mřížkový koláč s hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto potřené náplní z povařených hrušek, cukru a dalších ingrediencí, upečené dozlatova.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gtuku
100 gmoučkového cukru
1 lžičkacitronové kůry
1 ksvejce
Na náplň:
1 lžícevanilkového pudinku
1 lžícecukru
7 kshrušek
4 kshřebíčků
1 kscelé skořice
voda
Ostatní:
hladká mouka na vál
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Z prosáté mouky, na menší kousky nakrájeného tuku, moučkového cukru, vejce a na jemno nastrouhané citronové kůry rychle zpracujeme těsto
2. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce s trochou vody a povaříme s cukrem, celou skořicí a hřebíčky
3. Po uvaření odstraníme koření a směs zahustíme vanilkovým pudinkem rozmíchaným s trochou vody, krátce povaříme a necháme vychladnout
4. Těsto rozdělíme na 2 díly, které vyválíme na pomoučeném vále, jeden přendáme na plech, rozetřeme na něho připravenou náplň, z druhého vykrájíme pruhy na mřížky a poklademe je na náplň
5. Pečeme 45 minut při 170 °C, necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy