Buchta z vajec, cukru, mouky a s krémem z vitacitu.
Ingredience:
Těsto: | |
6 ks | vajec |
200 g | cukru moučka |
200 g | polohrubé mouky |
Krém: | |
1/2 l | mléka |
2 lžíce | cukru krystal |
2 ks | pudinku |
1 ks | tvarohu |
1 ks | tuku (Hera) |
Želatina: | |
3/4 l | vody |
1,5 ks | citrónového tangu |
8 lžic | cukru krystal |
2 ks | vanilkového pudinku |
Postup:
1. Vejce s cukrem ušleháme, jemně vmícháme mouku
2. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče a pečeme asi 20 minut na 180 °C
3. Upečený korpus dáme vychladit
4. Mezitím si připravíme krém: smícháme mléko, cukr a vanilkový pudink a uvaříme hustý pudink, do horkého krému vmícháme heru a necháme vychladit
5. Do studeného krému vmícháme tvaroh a natřeme na korpus
6. Želatina: ve vodě rozmícháme tang a cukr, trochu odlijeme do sklenice a rozmícháme v ní pudink, zbývající vodu přivedeme k varu a poté do ní vlijeme vodu s pudinkem, necháme přejít varem
7. Želatinou polijeme buchtu s krémem a necháme vychladit.