REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moučné noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavářka do polévek.


Ingredience:
2 lžícemléka
150 ghrubé mouky
1 ksvejce
30 gtuku
sůl
pečivový prášek

Postup:

1. Tuk utřeme s vejcem, které předtím rozmícháme metličkou v misce (spojíme bílek se žloutkem)
2. Do mouky vmícháme pečivový prášek (špetku prášku) a sůl
3. Utřené vejce s tukem smícháme s moukou a přidáme mléko, umícháme kašičku tužší než kapání
4. Lžičkou vykrajujeme do vroucí polévky malé nočky
5. Pokud se nok rozvaří musíme do těsta přidat ještě trochu mouky.

Doporučení:

V naší databázi najdete i moučné noky upravené bez tuku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy