Na cibulovém základě podušené mořské plody, promíchané s pikantní tomatovou omáčkou, servírované jako svačinový salát.
Ingredience:
500 g | mořských plodů |
2 ks | cibule |
1 lžíce | másla |
sůl | |
Na omáčku: | |
6 lžic | kečupu |
2 lžíce | octa |
2 lžičky | posekané bazalky |
1 lžička | chilli koření |
1 dcl | olivového oleje |
Postup:
1. Na másle zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli
2. Přidáme mořské plody, které osolíme a podusíme do měkka, pak pokrm odstavíme
3. V mixéru rozmixujeme olej s kečupem, octem, bazalkou, prolisovaným česnekem a chilli kořením
4. Opečené mořské plody dáme do misky, přelijeme připravenou omáčkou a necháme vychladit
5. Vychladlý salát podáváme s pečivem.