REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Morkové knedlíčky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Utřený vařený morek se žloutkem, vejcem a solí, promíchaný s nastrouhaným tvrdým sýrem, hrubou moukou a pepřem, z těstíčka tvořené knedlíčky, ty zavařené v polévce 6-8 minut.


Ingredience:
100 gvařeného morku z hovězích morkových kostí
80 ghrubé mouky
20 gnastrouhaného tvrdého sýra
1 ksžloutku
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Vařený morek utřeme se žloutkem, vejcem a solí
2. Pak vmícháme nastrouhaný sýr, opepříme a zahustíme hrubou moukou
3. Z vytvořené hmoty tvoříme malé knedlíčky, které vhodíme do vařící polévky, pak plamen zmírníme a vaříme 6-8 minut, poté servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy