Jelení maso nakládáme do mořidla připraveného z červeného vína, vody, jalovce, koriandru, pepře, hřebíčku a soli.
Ingredience:
Na 1 kg masa: | |
2 dcl | červeného vína |
2 dcl | pitné vody |
1 lžička | jalovce |
1/2 lžičky | koriandru |
1 lžíce | soli |
10 ks | kuliček černého pepře |
3 ks | hřebíčky |
Postup:
1. Připravíme mořidlo; červené víno zředíme vodou v poměru 1:
1, roztok ochutíme lžičkou jalovce, půl lžičky koriandru, 10 kuličkami celého pepře, 3 hřebíčky a lžící soli
2. Maso naložíme do nálevu a moříme 3-5 dnů.
Stejně jako maso jelení můžeme upravovat maso srnčí či dančí.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek