REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský vrabec, dušené červené hlávkové zelí, karlovarský knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené kousky vepřového boku, ochucené česnekem, cibulí, solí a kmínem, upečené v troubě podlité vodou, později vývarem, servírované spolu s podušeným zelím a domácím knedlíkem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
800 gvepřového boku
4 ksstroužky česneku
3 kscibule
hladká mouka
vývar
kmín
sůl
Na zelí:
1 kshlávky červeného zelí
2 ksmenší brambory
2 lžícesádla
kmín
ocet
cukr
sůl
Na knedlíky:
6 ksžemlí
3 ksvejce
2 hrstisekané petrželky
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
smetana nebo mléko
pepř
sůl
potravinářská fólie, osolená voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a vmasírujeme utřený česnek, přidáme kmín a cibuli, necháme v lednici 12 hodin odležet
2. Pak podlijeme vodou a pečeme na středně vyhřátý stupeň trouby doměkka
3. Jakmile je maso měkké, sebereme přebytečný tuk, podlijeme vývarem, necháme zredukovat a zaprášíme hladkou moukou, ještě provaříme
4. Jednotlivé porce servírujeme spolu s karlovarským knedlíkem a dušeným červeným zelím.

Příprava zelí:
1. Nakrájené zelí přidáme na lehce osmaženou cibulku, kterou jsme si připravili na sádle, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme, dusíme do měkka
2. Když je zelí měkké, přidáme dvě na jemno nastrouhané brambory
3. Provaříme, pak dochutíme cukrem a octem.

Příprava knedlíků:
1. Knedlíky připravíme tak, že si nakrájíme žemle na kostky a opečeme na másle
2. Žloutky ušleháme se zbylým máslem, z bílků vytvoříme sníh
3. Přidáme nasekanou petrželku, hrubou mouku, vše spojíme a zabalíme do potravinové fólie do formy válečku
4. Vaříme 25 až 30 minut v osolené vodě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy