REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravské uzené na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes vlákno nakrájené plátky uzeného, přelité bílou smetanovou omáčkou s vložkou rozpuštěné smetany.


Ingredience:
Recept na 5 porcí:
500 gmoravského uzeného
500 gvody
100 gcibule
80 gtuku
50 ghladké mouky
50 gslaniny bez kůže
10 gsoli
1 lžičkadivokého koření
0,5 lkysané smetany 12 %

Postup:

1. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova
2. Zasypeme prosátou hladkou moukou, za stálého míchání ji osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením, před koncem varu přidáme kysanou smetanu a společně povaříme
3. Očištěnou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme ji částečně rozpustit
4. Opláchnuté moravské uzené maso nakrájíme na plátky (porce) vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a poté na maso přecedíme přes hustý cedník omáčku, dochutíme podle potřeby solí a společně podusíme.

Doporučení:

– Jako přílohu podáváme houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy