Řízečky z králičího masa, bůčku, vejce a dalších ingrediencí, opečené na oleji, dopečené v troubě.
Ingredience:
600 g | králičího masa |
300 g | bůčku |
1 ks | housky z předešlého dne |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
mléko | |
špetka sušené majoránky | |
hrst sekané petrželky | |
strouhanka na zahuštění | |
hladká mouka na obalení | |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Králičí maso i bůček pečlivě očistíme a společně na jemno umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a na 30 minut uložíme do chladničky proležet
2. Housku nakrájíme na menší kostičky, vsypeme do misky, zalijeme mlékem a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
3. Do mísy s mletým masem přidáme vejce, navlhčenou žemli, nakrájenou cibuli, na drobno nasekanou petrželku, majoránku, sůl, mletý pepř, dobře vše propracujeme a dle potřeby zahustíme strouhankou
4. Z masové hmoty vytvarujeme malé řízečky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme, pak je přendáme do pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a dopečeme asi 10 minut.