REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mleté králičí řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řízečky z králičího masa, bůčku, vejce a dalších ingrediencí, opečené na oleji, dopečené v troubě.


Ingredience:
600 gkráličího masa
300 gbůčku
1 kshousky z předešlého dne
1 kscibule
1 ksvejce
mléko
špetka sušené majoránky
hrst sekané petrželky
strouhanka na zahuštění
hladká mouka na obalení
olej na smažení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Králičí maso i bůček pečlivě očistíme a společně na jemno umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, důkladně promícháme a na 30 minut uložíme do chladničky proležet
2. Housku nakrájíme na menší kostičky, vsypeme do misky, zalijeme mlékem a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
3. Do mísy s mletým masem přidáme vejce, navlhčenou žemli, nakrájenou cibuli, na drobno nasekanou petrželku, majoránku, sůl, mletý pepř, dobře vše propracujeme a dle potřeby zahustíme strouhankou
4. Z masové hmoty vytvarujeme malé řízečky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme, pak je přendáme do pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a dopečeme asi 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy