REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mleté kapie v soli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělé ochucovadlo pro guláše, omáčky, uplatní se i při přípravě mas na různé způsoby, hodí se také do polévek. Barva takto zpracovaných kapií je úžasná.


Ingredience:
2 kgkapií
250 gsoli
vhodné sklenice s uzávěrem
feferonky - na ostrou variantu

Postup:

1. Omyté kapie rozpůlíme, odstraníme semínka a rozmixujeme na kaši
2. Do rozmixovaných paprik vmícháme sůl a necháme 1-2 hodiny stát, až se sůl rozpustí
3. Směs promícháme a plníme do vypařených čistých skleniček
4. Sklenice zavřeme a skladuje na chladném místě, takto připravená směs díky soli vydrží i několik měsíců, pokud ji dříve nespotřebujete.

Doporučení:

Chcete-li mít směs ostrou, stačí rozmixovat společně s kapiemi několik feferonek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy