REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mléčná potahovací a modelovací hmota

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fondán na zdobení dortů, vhodný i na modelování postaviček a dalších tvarů.


Ingredience:
200 gsušeného polotučného mléka
200 gmoučkového cukru
4 lžičkyoleje (na měkčí hmotu až 4 lžíce)
3-4 lžícepšeničného sirupu nebo kukuřičného sirupu či medu
několik kapek mandlové tresti
trošku teplé vody

Postup:

1. Sušené mléko smícháme s moučkovým cukrem
2. Přidáme ostatní suroviny (s vodou opatrně!), vypracujeme hmotu konzistence plastelíny
3. Potahový nebo modelovací fondán dále použijeme dle příslušných receptur, buď ho vyválíme na tenký plát a použijeme na zdobení dortů, nebo z něj vytvoříme různé postavičky, či jiné tvary.

Doporučení:

Hmotu uchovávám zabalenou v mikroténovém sáčku a uzavřené v dóze v ledničce.

Poznámka:

Fondán můžeme zdobit barvami. Nejlepší jsou gelové potravinářské barvy. Barvíme jen části hotové hmoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy