REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mléčná polévka s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená rajčata protlačená sítem, smíchaná s mlékem povařeným s moukou. Polévka dochucená pepřem, cukrem a solí.


Ingredience:
1,25 lmléka
400 grajčat
150 ghladké mouky
špetka pepře
voda
sůl

Postup:

1. Do vařícího mléka vmícháme mouku, kterou jsme rozkverlali s trochou studené vody a povaříme za stálého míchání
2. Čerstvá rajčata chvíli podusíme a pak protlačíme sítem, přidáme do mléka a asi 5 minut povaříme
3. Ochutíme solí a pepřem, případně špetkou cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy