REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Miska z čerstvého ovoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvé letní ovoce povařené s cukrem a pomerančovou šťávou, smíchané s pudinkem, ozdobené smetanou a cukrem.


Ingredience:
1 kgrůzného čerstvého ovoce (ostružiny, borůvky, angrešt, maliny, rybíz ...)
250 gcukru
50 gvanilkového pudinku
1/3 lpomerančové šťávy
sladká smetana
cukr na posypání

Postup:

1. Očištěné a omyté ovoce necháme okapat, pak ho necháme přejít varem v pomerančové šťávě smíchané s cukrem
2. Ovoce scedíme a šťávu si ponecháme stranou
3. Na mírném ohni uvaříme šťávu s pudinkem, vaříme asi 10 minut
4. Vmícháme ovoce, necháme přejít varem, odstavíme
5. Na misce vše posypeme cukrem a polijeme sladkou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy