REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mirabelkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z mouky, cukru a dalších ingrediencí pokladený mirabelkami, upečený dozlatova, poprášený moučkovým cukrem.


Ingredience:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnekacidofilního mléka
1/2 hrnkukrupicového cukru
1 lžícecitronové kůry
400 gmirabelek
125 gmásla
2 ksvajec
1 kskypřicího prášku
1 kssáčku vanilkového cukru
cukr na poprášení

Postup:

1. Mirabelky omyjeme, necháme oschnout a vypeckujeme
2. V míse promícháme prosátou hladkou i polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme na jemno nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu, krupicový cukr, vanilkový cukr, rozpuštěné vlažné máslo, mléko, vejce a vymícháme hladké těsto
3. Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vymazané mastným papírem od másla, uhladíme, povrch poklademe vypeckovanými mirabelkami otevřenou stranou dolů
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova asi 20-30 minut, před vyjmutím z trouby zkusíme špejlí ve středu koláče, jestli je už upečený, nelepí-li se těsto na špejli, vyjmeme ho i z formou z trouby a necháme na mřížce zchladnout
5. Před podáváním zlehka posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na jednotlivé řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy