REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minutková krkovička na cibuli, hrášková rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutkově připravené plátky krkovice, servírované přelité omáčkou připravenou z výpeku a spolu s hráškovou rýží.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky krkovičky (á 150 g)
1 ksvětší cibule
2 dclvývaru nebo voda a 1/2 kostky bujónu
mletý černý pepř
olej
sůl
Na hráškovou rýži:
280 grýže
40 gsterilovaného hrášku
40 gcibule
20 grostlinného oleje
několik kuliček nového koření
několik kusů hřebíčku
bobkový list
voda
sůl

Postup:
  1. Kraje krkovice mírně naklepeme, na několika místech nařízneme kraje, aby se maso nesmrskávalo, osolíme, okořeníme pepřem
  2. Na troše oleje maso zprudka orestujeme, z obou stran, pak vytáhneme z pánve a uchováme v teple
  3. Ve výpeku oresujeme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme vývar, zamícháme, zahustíme solamylem rozmíchaným v troše studené vody nebo lžící hladké mouky rozmíchané v troše studené vody
  4. Vrátíme zpět plátky krkovice, prohřejeme, omáčku případně dochutíme solí
  5. Jednotlivé plátky krkovice přelité omáčkou i s kousky cibule servírujeme s hráškovou rýží.

Příprava hráškové rýže:

  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme, pak přidáme propláchnutou a důkladně okapanou rýži, chvíli ji restujeme
  2. Rýži zalijeme teplou vodou, musí být úplně potopená (tak 1-2 cm nad povrchem), přidáme sůl, koření a necháme pod poklicí dusit tak dlouho, dokud se voda nevypaří, během dušení rýži nemícháme!
  3. Po uvaření do rýže zamícháme sterilovaný hrášek.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy