REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Miništoly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené miništoly z mouky, tvarohu a dalších ingrediencí, plněné marcipánem, pokapané směsí másla smíchaného s rumem, nakonec obalené v cukru a ozdobené půlkou ořechu.


Ingredience:
Na těsto:
400 gpolohrubé mouky
200 grozinek naložených v rumu
200 gnasekaných loupaných mandlí
190 gmoučkového cukru
150 gmásla
2 ksvajec
1 kskostky měkkého tvarohu
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
nastrouhaná kůra z 1 citronu
trochu rumu
Na náplň:
1 ksbalíčku hotového marcipánu
Na dohotovení:
1 lžícerumu (nemusí být)
100 gmásla
moučkový cukr s vanilkou
půlky ořechů

Postup:

1. Na vál prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky, měkký tvaroh, vejce, moučkový i vanilkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, trošku rumu, rozinky, na drobno nasekané mandle, vše promícháme a vypracujeme tužší těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout
2. Pak znovu propracujeme, rozdělíme na stejně velké kousky, doprostřed každého dáme kousek marcipánu, těsto přeložíme a okraje dobře přimáčkneme
3. Rozložíme na plech a ve vyhřáté troubě na 175 °C pečeme dozlatova, ještě horké pokapeme směsí rozpuštěného másla a rumu, obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem a každý kousek ozdobíme půlkou vlašského ořechu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy