REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mini laskonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze sněhové těsta pomocí formy vytlačené oválky, ty za malé teploty upečené – usušené v troubě, pak slepené krémem, mini laskonky nakonec ozdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
330 gcukru krupice
170 gstrouhaného kokosu
nebo
170 gmletých oříšků
100 gcukru moučky
6 ksbílků
Ostatní:
papír na pečení, tuk, šablona na laskonky, stěrka
Na dohotovení:
krém na slepení například máslový, čokoládový, kávový ....
čokoládová poleva na ozdobení hotových laskonek

Postup:
  1. Vejce rozklepneme, opatrně oddělíme bílky od žloutků, z bílků a krupicového cukru ve vodní lázni vyšleháme tuhou pěnu, misku s pěnou odstavíme a necháme prochladnout
  2. Strouhaný kokos, nebo mleté ořechy, jedno nebo druhé promícháme s moučkovým cukrem, směsku pak opatrně zapracujeme do bílkového sněhu
  3. Plech vyložíme papírem na pečení, zlehka po potřeme tukem, na plech položíme šablonu na laskonky, lžící každý oválek naplníme sněhem , stěrkou uhladíme šablonu a stáhneme přebytečné sněhové těsto, šablonu pak opatrně na jedné straně nadzvedneme, až se laskonky uvolní, odstraníme celou šablonu, postup opakujeme, až máme plný celý plech
  4. Laskonky pečeme-sušíme v trouby předehřáté na 120 °C tak 15 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 80 °C, dvířka mírně pootevřeme, můžeme je zajistit například korkovou zátkou od víny, a sušíme dalších 15 minut
  5. Prochladlé laskonky slepujeme máslovým, čokoládovým, kávovým … krémem vždy po dvou
  6. Nakonec laskonky ozdobíme čokoládovou polevou.
Doporučení:

Recepty na polevy a krémy najdete zde: polevy, zdobení, náplně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy