REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mini laskonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze sněhové těsta pomocí formy vytlačené oválky, ty za malé teploty upečené – usušené v troubě, pak slepené krémem, mini laskonky nakonec ozdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
330 gcukru krupice
170 gstrouhaného kokosu
nebo
170 gmletých oříšků
100 gcukru moučky
6 ksbílků
Ostatní:
papír na pečení, tuk, šablona na laskonky, stěrka
Na dohotovení:
krém na slepení například máslový, čokoládový, kávový ....
čokoládová poleva na ozdobení hotových laskonek

Postup:
  1. Vejce rozklepneme, opatrně oddělíme bílky od žloutků, z bílků a krupicového cukru ve vodní lázni vyšleháme tuhou pěnu, misku s pěnou odstavíme a necháme prochladnout
  2. Strouhaný kokos, nebo mleté ořechy, jedno nebo druhé promícháme s moučkovým cukrem, směsku pak opatrně zapracujeme do bílkového sněhu
  3. Plech vyložíme papírem na pečení, zlehka po potřeme tukem, na plech položíme šablonu na laskonky, lžící každý oválek naplníme sněhem , stěrkou uhladíme šablonu a stáhneme přebytečné sněhové těsto, šablonu pak opatrně na jedné straně nadzvedneme, až se laskonky uvolní, odstraníme celou šablonu, postup opakujeme, až máme plný celý plech
  4. Laskonky pečeme-sušíme v trouby předehřáté na 120 °C tak 15 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 80 °C, dvířka mírně pootevřeme, můžeme je zajistit například korkovou zátkou od víny, a sušíme dalších 15 minut
  5. Prochladlé laskonky slepujeme máslovým, čokoládovým, kávovým … krémem vždy po dvou
  6. Nakonec laskonky ozdobíme čokoládovou polevou.
Doporučení:

Recepty na polevy a krémy najdete zde: polevy, zdobení, náplně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy