REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Milánská pečeně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě v celku podušené hovězí zadní, servírované podlité smetanovo-sýrovou omáčkou.


Ingredience:
400 gzadního hovězího masa
250 grajčat
50 gnastrouhaného sýra
30 gsádla
20 ghladké mouky
1 ksvelké cibule
4 lžícesmetany
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, odblaníme a dáme v celku dusit na cibuli orestované na sádle, podlité trochou horké vody
2. Kyž je maso měkké, přidáme kolečka omytých rajčat a znovu vše podusíme
3. Hotové maso ze šťávy vyjmeme, zaprášíme ji moukou, chvíli povaříme a pak šťávu přecedíme
4. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a zamícháme do ní nastrouhaný sýr
5. Na plátky pokrájené hovězí maso servírujeme přelité smetanovo-sýrovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy