REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Míchaný ovocný salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z nakrájených broskví, hrušek a hroznového vína , zalitý ochuceným jablečným moštem.


Ingredience:
Rozpočet pro 4-5 osob:
350 ghroznového vína
250 gbroskví
250 ghrušek
100 gcukru
1/2 ljablečného moštu
citrónová šťáva
skořice
vanilka
vlašské ořechy (strouhané)

Postup:

1. Hroznové víno dobře opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat
2. Broskve oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostičky
3. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince, nakrájíme na menší kousky a zakapeme citrónovou šťávou, aby nám nezhnědly
4. Nakrájené ovoce dáme do mísy, promícháme s cukrem a zalijeme jablečným moštem
5. Ochutíme citrónovou šťávou, vanilkou, skořicí a podle potřeby přisladíme
6. Vše jen zlehka promícháme, při podávání posypeme strouhanými vlašskými ořechy.

Doporučení:

Jablečný mošt můžeme nahradit smetanou nebo mlékem.

Poznámka:

Ovocné saláty chuťově kombinujeme tak, aby navinulé ovoce bylo doplněno sladkým. Vybíráme zralé a křehké ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy