Salát z nakrájených broskví, hrušek a hroznového vína , zalitý ochuceným jablečným moštem.
Ingredience:
Rozpočet pro 4-5 osob: | |
350 g | hroznového vína |
250 g | broskví |
250 g | hrušek |
100 g | cukru |
1/2 l | jablečného moštu |
citrónová šťáva | |
skořice | |
vanilka | |
vlašské ořechy (strouhané) |
Postup:
1. Hroznové víno dobře opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat
2. Broskve oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostičky
3. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince, nakrájíme na menší kousky a zakapeme citrónovou šťávou, aby nám nezhnědly
4. Nakrájené ovoce dáme do mísy, promícháme s cukrem a zalijeme jablečným moštem
5. Ochutíme citrónovou šťávou, vanilkou, skořicí a podle potřeby přisladíme
6. Vše jen zlehka promícháme, při podávání posypeme strouhanými vlašskými ořechy.
Jablečný mošt můžeme nahradit smetanou nebo mlékem.
Poznámka:Ovocné saláty chuťově kombinujeme tak, aby navinulé ovoce bylo doplněno sladkým. Vybíráme zralé a křehké ovoce.