REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

M’hencha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený marocký mandlový závin potřený máslem, posypaný skořicovým cukrem, politý medem a podávaný se zakysanou smetanou.


Ingredience:
500 glistového těsta
200 gsekaných mandlí
120 gcukru krupice
80 gmandlové mouky
80 gmoučkového cukru
60 gmásla
1-2 ksbílků
1 lžícetrouhané pomerančové kůry
1/2 lžičkymleté skořice
1/4 lžičkymletého badyánu
máslo na formu
Na dohotovení:
skořicový cukr na posypání
med na polití
zakysaná smetana

Postup:

1. Sekané mandle, mandlovou mouku, krupicový i moučkový cukr, bílky, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru, mletou skořici a mletý badyán rozmixujeme na jemno a dáme do mísy
2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále dotenka, potřeme ho polovinou rozpuštěného másla, navrch dáme mandlovou směs, zarolujeme do úzké ruličky a stočíme ji do tvaru šneka
3. Dáme do kulaté formy o průměru 18 cm vymazané máslem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 40 minut)
4. Po upečení potřeme zbylým rozpuštěným máslem a podáváme posypané skořicovým cukrem, polité medem a se zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy