Hovězí maso přední podušené s rajským protlakem ve vlastní šťávě, servírované s hráškovou rýží.
Ingredience:
1 kg | hovězího masa předního |
3 ks | cibule |
1 dcl | rajského protlaku |
5 lžic | sterilovaného hrášku |
sůl | |
mletý černý pepř | |
teplá voda | |
hladká mouka | |
tuk | |
rýže |
Postup:
1. Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na kostky, přidáme cibuli očištěnou a nakrájenou na drobno, potom osmahnutou na tuku v hrnci
2. Vložíme nakrájené maso, které zprudka osmahneme, osolíme, dochutíme pepřem a rajským protlakem, vše krátce podusíme ve vlastní šťávě
3. Nakonec směs podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka
4. Asi za 90 minut měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou a cca 30 minut povaříme, před koncem varu přidáme 3 lžíce sterilovaného zeleného hrášku a vložíme maso, aby se nám prohřálo
5. Zvlášť uvaříme rýži, do které zamícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku
6. Guláš servírujeme tak, že do středu masového talíře dáme kopeček hráškové rýže a kolem nalijeme horký guláš.