REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexický guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso přední podušené s rajským protlakem ve vlastní šťávě, servírované s hráškovou rýží.


Ingredience:
1 kghovězího masa předního
3 kscibule
1 dclrajského protlaku
5 lžicsterilovaného hrášku
sůl
mletý černý pepř
teplá voda
hladká mouka
tuk
rýže

Postup:

1. Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na kostky, přidáme cibuli očištěnou a nakrájenou na drobno, potom osmahnutou na tuku v hrnci
2. Vložíme nakrájené maso, které zprudka osmahneme, osolíme, dochutíme pepřem a rajským protlakem, vše krátce podusíme ve vlastní šťávě
3. Nakonec směs podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka
4. Asi za 90 minut měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou a cca 30 minut povaříme, před koncem varu přidáme 3 lžíce sterilovaného zeleného hrášku a vložíme maso, aby se nám prohřálo
5. Zvlášť uvaříme rýži, do které zamícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku
6. Guláš servírujeme tak, že do středu masového talíře dáme kopeček hráškové rýže a kolem nalijeme horký guláš.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy