Drobné kostky hovězího masa v načervenalé omáčce s vložkou hrášku, podávané s hráškovou rýží posypanou sýrem.
Ingredience:
700 g | hovězího masa (hovězí přední) |
300 g | sterilovaného hrášku |
400 g | rýže |
100 g | tvrdého sýru |
1 l | vody |
2 ks | cibule |
6 lžic | kečupu |
2 lžíce | hladké mouky |
voda na uvaření rýže | |
mletý pepř | |
vegeta | |
tuk | |
sůl |
Postup:
1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a pak ji osmažíme na malém množství tuku dozlatova
3. Do tohoto základu vložíme maso, které zprudka orestujeme, přidáme kečup a po chvíli vše podlijeme vodou
4. Za občasného promíchání maso dusíme doměkka (cca 1 hodinu), během tohoto času si uvaříme rýži obvyklým způsobem
5. Guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody
6. Nakonec do guláše přidáme polovinu porce sterilovaného hrášku a necháme chvíli probublat, dle chuti dochutíme kořením, případně pokrm přisolíme
7. Druhou polovinu hrášku zamícháme do uvařené rýže
8. Při servírování umístíme dávku rýže s hráškem do středu talíře, posypeme ji strouhaným sýrem a kolem nalijeme guláš.