Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě spolu s rajským protlakem, s vložkou fazolí a při podávání porce posypané strouhaným sýrem.
Ingredience:
600 g | hovězí kližky |
60 g | tvrdého sýra |
2 ks | cibule |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
0,5 plechovky | sterilovaných fazolí (červené, černé, pinto) |
hladká mouka | |
špetka chilli | |
mletý pepř | |
vývar | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém sádle opečeme na kostky nakrájené maso, přidáme oloupané, na drobno nakrájené cibule, které osmahneme dozlatova
2. Osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme za občasného míchání a podlití do téměř měkka
3. Pak necháme šťávu vydusit na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, mírně podlijeme vývarem a dodusíme maso doměkka
4. Nakonec přidáme okapané fazole, prohřejeme a každou porci posypeme strouhaným sýrem.
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.