Sladké knedlíky plněné meruňkami, servírované polité máslem a posypané cukrem a skořicí, nebo i ozdobené tvarohem.
Ingredience:
500 g | měkkého tvarohu |
200 g | polohrubé mouky |
70 g | másla |
12 ks | meruněk |
12 ks | kostek cukru |
2 ks | vejce |
špetka soli | |
voda na uvaření knedlíků | |
cukr moučka a skořice na posypání |
Postup:
1. Smícháme tvaroh spolu s polohrubou moukou a vejci, necháme asi 20 minut odpočinout
2. Omyté, důkladně okapané a vypeckované meruňky naplníme kostkami cukru (do každé jednu!)
3. Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu, mírně ji osolíme, teplotu zmírníme, aby se dále voda nevařila, ale zůstala těsně pod bodem varu
4. Každou meruňku zabalíme do kousku těsta, knedlíky vkládáme opatrně postupně do vody a necháme v ní 10-12 minut 5. Na jednom knedlíku vyzkoušíme, zda jsou hotové, uvařené knedlíky vyndáme naběračkou s dírkami a necháme okapat
6. Jednotlivé porce na talířích polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem a skořicí, případně dozdobíme tvarohem.