REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké knedlíky plněné meruňkami, servírované polité máslem a posypané cukrem a skořicí, nebo i ozdobené tvarohem.


Ingredience:
500 gměkkého tvarohu
200 gpolohrubé mouky
70 gmásla
12 ksmeruněk
12 kskostek cukru
2 ksvejce
špetka soli
voda na uvaření knedlíků
cukr moučka a skořice na posypání

Postup:

1. Smícháme tvaroh spolu s polohrubou moukou a vejci, necháme asi 20 minut odpočinout
2. Omyté, důkladně okapané a vypeckované meruňky naplníme kostkami cukru (do každé jednu!)
3. Vodu ve větším hrnci přivedeme k varu, mírně ji osolíme, teplotu zmírníme, aby se dále voda nevařila, ale zůstala těsně pod bodem varu
4. Každou meruňku zabalíme do kousku těsta, knedlíky vkládáme opatrně postupně do vody a necháme v ní 10-12 minut 5. Na jednom knedlíku vyzkoušíme, zda jsou hotové, uvařené knedlíky vyndáme naběračkou s dírkami a necháme okapat
6. Jednotlivé porce na talířích polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem a skořicí, případně dozdobíme tvarohem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy